Zeliščna sol Majnika

5.45 

Kratek opis izdelka

Kategorija:

Opis

Za v kuhinjo ali v kad?
Zeliščna sol Majnika je narejena za uporabo v kuhinji. Uporabljamo jo za vse vrste slanih jedi – od juh, enolončnic, omak in solat, do ribjih jedi, obar, golažev in slastnih pečenk. Naredite poskus in primerjajte vašo jed brez zeliščne soli Majnika in z njo. Z veseljem pričakujemo vaše vtise.

Sestavljena je iz?
Je povsem naraven dodatek hrani, v celoti pridelan v Sloveniji. Uporabljena je tradicionalna Piranska sol, ki je ročno pridelana, je nerafinirana in ni umetno dodatno jodirana. Povsem naravna, ekološka so tudi zelišča, ki so rastla izključno na zeliščnem vrtu Majnika v Žičah in na gredah ob njem. V njej najdemo peteršilj, korenje, g. zeleno, drobnjak, čebulo, por, origano, timijan, rožmarin, luštrek, lovor, bazilika, brokoli, cvetačo, pastina­k, šetraj, majaron, ohrovt in zelje.

Kako je nastala?
Nastala je iz spontanega poskušanja, kako bi umetne jušne osnove zamenjali z naravnimi sestavinami. Če umetne dodatke, ki »bogatijo« jedi, uporabljamo vsak dan, si lahko v svoje vsakdanje obroke nasujemo snovi, ki se nalagajo v našem telesu in nanj slabo vplivajo. Lahko pa se odločimo tudi drugače. Naše jedi si vsak dan resnično obogatimo s povsem naravno mešanico soli in zelišč. Zeliščna sol Majnika je narejena prav s tem namenom. Ker želimo svojim jedem dodati slast in vitalnost.